De ce cărămidă aparentă recuperată?
Universul decorului și al designului interior este ca o ființă vie, o entitate în continuă mișcare care vânează și captează mereu noi expresii, care au nevoie de minți creative să transforme materialele, formele și culorile în artă. Experimentarea este absolut esențială pentru procesul evolutiv și, la sfârșitul călătoriei, rezultatele ajung să devină spații pline de personalitate și caracter.
Cărămida, de exemplu, este un material veteran în lumea designului interior, totuși continuă să ofere soluții inovatoare pentru nevoile decorative ale lumii de astăzi.
Formele, culorile, tipurile …, fac din acest material un element versatil, capabil să transforme interioarele în medii unice. Dincolo de rolul său în interiorul pereților, prezența sa are o multitudine de aplicații, fie ca și cărămidă aparentă, o revenire la goliciunea inițială a structurilor și chiar crearea de mobilier unic.
Vrei să știi posibilitățile pe care ți le oferă cărămida aparentă pentru decorarea casei tale? Să descoperim împreună o duzină de propuneri pentru a transfera farmecul lor în designul casei tale.
1. CĂRĂMIDĂ PENTRU PEREȚII DIN LIVING
Ne imaginăm adesea cărămizile din perete ascunse în spatele învelișurilor de tot felul: lemn, hârtie, vopsea … Cu toate acestea, expunerea unui perete de cărămidă în camera dvs. de zi, de exemplu, este o resursă perfectă pentru a sparge monotonia și a atrage atenția asupra unui punct specific.
2. CĂRĂMIDĂ PENTRU REALIZAREA UNUI STIL
Stilul responsabil de promovarea cărămizii ca material de design interior, este stilul industrial. Gustul său pentru expunere a dus la existența unei multitudini de spații în care pereții de cărămidă sunt combinați cu alte elemente care pun în evidență natura sa mai estetică.
3. UN STIL MAI TRADIȚIONAL
Dar chiar înainte de a simți pasiunea pentru aerul industrial, cărămida a jucat un rol deja în designul tradițional. În această bucătărie prezența sa se reflectă în mobilier. Designul arcuit pentru a evidenția deschiderile conferă bucătăriei farmecul vieții vechi.
4. VARIETATE
Cărămida este un material disponibil în diferite nuanțe și forme. Această varietate este, printre altele, unul dintre punctele ei forte, în favoarea creării de modele care să spargă tiparele. Aici puteți vedea cum o combinație a acestor forme și nuanțe, transformă un simplu zid într-un element decorativ cu un aspect original și irepetabil.
5. UN STIL CONTEMPORAN
Trecutul său tradițional nu împiedică interioarele moderne să folosească cărămida pentru a crea spații unice. De data aceasta intrarea este îmbrăcată în cărămidă. Combinarea sa cu mobilierul alb și pereții, tavanul și podelele în culori deschise creează o viziune contemporană a unui spațiu plin de personalitate.
6. CĂRĂMIDA ȘI LEMNUL NATURAL
Combinațiile sunt obișnuite în decorarea interioară și, prin urmare, nu este ciudat să găsiți propuneri care să adauge farmecului utilizării cărămizii, căldura lemnului. Ambele materiale funcționează bine împreună, deși, da, dacă vă gândiți să le utilizați în același spațiu, rețineți că tind să întunece mediile, așa că vă recomandăm să le utilizați combinate cu zone albe mari pentru a contracara efectele.
7. REDESCOPERIREA CĂRĂMIZII
Descoperirea farmecelor de altădată sau, cu alte cuvinte, recuperarea cărămizii originale a oricărei camere, poate avea un mare succes dacă reminiscențele din trecut sunt realizate cu cărămizi de calitate și o estetică adecvată. Indiferent de tonul cărămizilor, combinate cu un decor adecvat și detalii albe, acestea se vor remarca cu siguranță.
8. PLACAREA CU CĂRĂMIDĂ
Partea opusă descoperirii cărămizii originale este folosirea acesteia ca strat de acoperire pentru a da pereților aspectul de a fi construit cu aceste materiale. Diferitele forme și culori în care sunt prezentate aceste tipuri de materiale le fac instrumentul perfect pentru orice cameră din casă.
9. CĂRĂMIDA PENTRU COMBATEREA UMIDITĂȚII
Cărămizile au propriul lor caracter în ceea ce privește corpul și eleganța față de pereți și mobilier, dar adevărul este că, prin detalii, își îndeplinesc și funcția. Cărămizile decorative sunt ideale pentru combaterea umidității și sunt un material foarte atractiv pentru a crea modele durabile pentru rafturi sau dulapuri, ajutând la prevenirea uzurii pe suprafețe.
10. CA FUNDAL
Dacă ideea de a acoperi complet un perete de cărămidă vă seduce, dar nu vă spune nimic, este posibil să căutați un design interior de genul acesta. În acest living, peretele de cărămidă nu este altceva decât fundalul pe care se remarcă panoul pe care a fost instalat televizorul. Prezența sa întărește eleganța setului în timp ce creează un design elegant și atractiv plin de modernitate.
11. CĂRĂMIDA ÎN BUCĂTĂRIE
În încăperile în care rezistența materialelor este aproape o obligație, utilizarea cărămizii poate fi foarte adecvată. Bucătăria, de exemplu, este un spațiu în care prezența sa este foarte recunoscătoare. În acest design, s-a ales o combinație cu lemn, rezultând un spațiu plin de personalitate și farmec.
12. LUMINA
Unul dintre farmecele cărămizii este tocmai particularitatea formelor sale. Iregularitatea sa atentă pare să ne trimită la o altă epocă, dar fără a pierde farmecul unui tratament artizan. Cu o iluminare adecvată, esența sa poate fi îmbunătățită până la crearea unor spații confortabile pline de tradiție.
13. CĂRĂMIZI ÎN SPAȚIUL DE AGREMENT
Nu numai că interioarele locuinței sunt susceptibile de a fi decorate cu cărămidă, dar și spațiile exterioare și zonele de recreere sunt decoruri ideale pentru a-și avea prezența. Un perete de cărămidă se întinde pe tot planul, de la bucătărie la sufragerie, extinzându-se dincolo de interior, dând astfel continuitate designului din zona exterioară.
14. CĂRĂMIDA IN DORMITOR
Pe pereți, mobilier, ca strat de acoperire…. Utilizările cărămizii în decor sunt foarte variate și nu am putut termina acest articol fără a arăta una dintre cele mai unice. În acest dormitor prezența sa transcende învelișul, cărămida este utilizată ca un container de spațiu și o bună dovadă a acestui fapt este că peretele este structurat pe baza acestui material.
15. VERTICAL
Suntem obișnuiți să vedem cărămida folosită orizontal. Tachelajul de perete a fost întotdeauna făcut astfel, dar există un alt mod de a-l utiliza: pe verticală. Această plasare mai neobișnuită se numește sardinel, astfel încât cea mai lungă parte a cărămizii să stea în picioare. Pentru inerția pereților este mai puțin recomandabil, deoarece este necesar să se utilizeze o cantitate mai mare de cărămizi. Chiar și așa, dacă este folosit pentru pereți interiori de cărămidă unde va fi lăsat vizibil și, în plus, nu este o zonă mare, este ideal. Uitați-vă la exemplul pe care vi-l aducem! Această tehnică a fost utilizată pentru scara spirală a unei case, unde poate fi combinată perfect cu sufrageriile moderne și elegante.
Fără comentarii